Legendaarinen Mike Tyson tekee odotetun paluun nyrkkeilykehään – ottelu katsottavissa vain Viaplayssa

Mike Tysonin paluusta on huhuttu jo pitkään mutta ensi viikon sunnuntain varhaisaamussa nähdään vihdoin missä kunnossa entinen maailmanmestari on. Vastaan kehään nousee Roy Jones jr., joka on voittanut urallaan sekä raskaan sarjan mestaruuden että raskaan keskisarjan mestaruuden. Staples Centerissä Los Angelesissa oteltava ilta alkaa Viaplayssa klo 3:00. Katso traileri. 

Mike Tyson on entinen raskaan sarjan maailmanmestari, jota tituleerattiin aikanaan maailman vaarallisimmaksi mieheksi. Tysonin parhaat vuodet nyrkkeilijänä nähtiin 1986-1990, mutta sitten alkoi syöksykierre. Huumehuuruisten vuosien aikana Tyson istui mm. vankilassa kolmen vuoden ajan. Tyson palasi kehiin 1995, voitti WBA-liiton maailmanmestaruuden alkuvuodesta 1996, mutta hävisi sen loppuvuodesta Evander Holyfieldille. Uusintaottelussa tuli kuuluisa diskaus, kun Tyson puri Holyfieldilta palan irti korvasta. 2002 Tyson otteli vielä kerran maailmanmestaruudesta Lennox Lewisia vastaan, mutta hävisi tuon ottelun. Tämä jälkeen uralle mahtui vielä muutama voitto ja pari tappiota, ennen kun Tyson löi hanskat naulaan. Uran jälkeen mies on ollut pahoissa vaikeuksissa, taistellut mielenterveysongelmien kanssa ja miettinyt mm. itsemurhaa. Parin viime vuoden aikana Tyson on kuitenkin kerännyt itsensä sekä henkisesti että fyysisesti ja on nyt erittäin vahvassa kunnossa.

Roy Jones jr. ei ole virallisesti missään välissä lopettanut jo vuonna 1989 alkanutta ammattilaisuraansa. Kyseessä on ainutlaatuinen nyrkkeilijä, jota monet pitivät sukupolvensa parhaana 90-luvulla. Jones jr. on urallaan voittanut harvinaisesti maailmanmestaruuden keskisarjassa, ylemmässä keskisarjassa, raskaassa keskisarjassa ja lopulta myös raskaassa sarjassa ja on näin historian toinen nyrkkeilijä, joka on voittanut raskaan sarjan mestaruuden raskaan keskisarjan lisäksi. Suurin menestys uralla on kuitenkin raskaassa keskisarjassa.

”Nyrkkeilyhistorian yksi värikkäimmistä persoonista on ehdottomasti Iron Mike Tyson, jonka kehän ulkopuolinen elämä on ollut vähintään yhtä vivahteikas, kuin kehäköysien sisäpuoliset tapahtumat. Vaatii hupputaitoa tienata nyrkkeillen 400 miljoonaa dollaria, mutta pitää olla myös aika mestari pystyäkseen tuhlaamaan ne kaikki. Nyt 54 vuotias Rauta-Mike, kohtaa 51 vuotiaan Roy Jones Juniorin näytösottelussa. Yli 75 tyrmäysprosentin omaavaTyson on ollut pois kilpakehästä 15 vuotta ja vastassa on 90-luvun parhaana pidetty neljän eri painoluokan maailmanmestari Jones Jr, joka oli aktiivi vielä parivuotta sitten. Onhan Tyson toki sanonut, että ”monilla on suunnitelma, ennen kuin heitä lyödään naamaan.” Toivottavasti ikonit ovat vireessä ja toivotaan että, kehätuomari sallii reippaan ottelun, meidän kaikkien nyrkkeilynystävien iloksi”, sanoo Viaplayn nyrkkeilyasiantuntija Jani Rajalin.

Euroopan mestaruustaistolla lauantai-iltaan

Lauantai iltana, ennen Tyson vs Jones jr. iltaa on luvassa myös toinen äärimmäisen kiinnostava nyrkkeilyilta, jonka pääottelussa ratkaistaan raskaan sarjan EBU-liiton Euroopan mestaruus sekä Britannian mestaruus. Tittelit ratkastaan kahden tappiottoman nyrkkeilijän välillä. Daniel Dubois on Iso-Britannian mielenkiintoisimpia nuoria tähtiä. 23-vuotias on otellut loppuvuodesta 2017 alkaneella ammattilaisurallaan 15 kertaa. Jokaisesta ottelusta hän on poistunut voittajana ja 14 voitoista on päättynyt tyrmäykseen. BoxRec-sivuston raskaan sarjan rankingissa hän on sijalla 21. Muita alle 25-vuotiaita ei kolmenkymmenen parhaan joukosta löydykään.

Dubois’ta vastaan asettuu maanmies Joe Joyce, jolla on takanaan hämmentävän pitkä amatööriura. 35-vuotias nyrkkeilijä on otellut ammattilaisena vasta 11 kertaa voittaen jokaisen ottelun. Tyrmäysvoittoja on kasassa kymmenen. Amatöörinä Joyce saavutti mm. olympiahopeaa Rio de Janeirossa superraskaassa sarjassa kesällä 2016. Joycen sijoitus BoxRecin rankingissa on 16. Hänen edellään 15:nnellä sijalla on Robert Helenius.

Tittelivöiden lisäksi ottelun voittajalla on hyvä sauma nousta lähivuosina MM-titteliotteluun. Sijoitus rankingissa ainakin nousee voiton myötä kohisten.

Molemmat illat nähdään yksinoikeudella Viaplay-palvelussa. Ensimmäinen nyrkkeilyilta alkaa la 28.11. noin klo: 21:00 ja Tyson vs. Jones jr. klo 03:00.  Ottelut kuuluvat Viaplay Total -pakettiin. Otteluiltojen selostuksesta vastaavat Antti Mäkinen ja Jani Rajalin. Tarkemmat tiedot aikatauluista osoitteessa viaplay.fi.