Jokerit toteutti Jääkiekkoliiton edellyttämät omistusjärjestelyt ja jätti lopullisen hakemuksen Mestiksen lisenssikomitealle

Helsingin Jokerit on tänään jättänyt lopullisen sarjapaikkahakemuksensa Mestiksen lisenssikomitealle. Jokereiden taustayhtiö Jokerit Helsinki Oy toteutti Jääkiekkoliiton edellyttämät omistusjärjestelyt ja pääomituksen määräajassa, ja yhtiön osakeanti ylimerkittiin. Sijoittaja Antti Mantila on liittynyt mukaan yhtenä merkittävänä omistajana, ja yhtiön hallituksen kokoonpano on nyt myös selvillä. 

Päätös Jokereiden Mestis-paikasta siirtyy nyt Jääkiekkoliiton lisenssikomitean päätettäväksi, ja varsinaiset Mestis-lisenssit myönnetään kevään aikana. 

”Jääkiekkoliiton liittohallitus myönsi helmikuussa pitämässään kokouksessa Jokereille ehdollisen sarjapaikan Mestikseen, ja olemme luottavaisia, että nyt toteutetut omistusjärjestelyt sekä muut tehdyt toimet varmistavat ensi kauden pelipaikkamme. Osakeanti onnistui erinomaisesti, ja kiinnostus seuran ympärillä on kova”, Jokerit Helsinki Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Saarni kommentoi. 

Jokerit Helsinki Oy:n omistuspohjaan tuli osakeannin myötä merkittävä lisäys, kun rahoitusalalla uransa tehnyt Antti Mantila liittyi omistajaryhmään. Yhtiön hallituksen kokoonpano on nyt myös selvillä: hallituksen puheenjohtaja on Mikko Saarni ja jäseniä ovat Antti Mantila, Markus Selin, Ossi Väänänen ja Markus Nykänen, joka on myös yhtiön lakimies. Jokereiden muista henkilöstövalinnoista tiedotetaan myöhemmin niiden varmistuttua. 

Fanit mukaan omistajiksi kevään aikana

Jokerifanit pääsevät mukaan seuran omistajiksi b-osakkeella myöhemmin keväällä. 

”Valmisteluja faneille suunnatusta osakeannista on jo tehty varsin pitkälle, ja anti tullaan toteuttamaan vielä kevään aikana. Fanit tulevat jatkossa myös ehdottamaan yhtä jäsentä Jokereiden hallitukseen aina kahden vuoden sykleissä. Uskomme, että se on erinomainen tapa pitää fanit tiiviisti mukana uuden jokeritarinan rakentamisessa”, Saarni kommentoi. 

Jokerit jatkaa ensi kauden joukkueen ja sen ympärille tulevan toiminnan rakentamista aiemmin tehtyjen suunnitelmien pohjalta. Jääkiekkoliitto ja lisenssikomitea tekevät päätökset Mestikseen osallistuvista joukkueista myöhemmin keväällä, ja Jokerit kommentoi asiaa lisää päätösten jälkeen.